» informatie

Wat is dit?

Kanovereniging Phoenix is opgericht in 1983 en is nu gevestigd in Den Helder. Ons clubgebouw staat in sport&recreatiepark Quelderduyn.
Bij Kanovereniging Phoenix staan veiligheid, teambuilding, gezelligheid en het zelf nemen van beslissingen hoog in het vaandel.
Alles bij KV Phoenix staat in het teken van goed en veilig kanovaren en enige nautische kennis.

Kanovaren, voor wie?

Sommige mensen denken dat kanovaren alleen is weggelegd voor avonturiers of individualisten. De werkelijkheid is echter, zoals al velen hebben ondervonden, dat het kanovaren beoefend kan worden door jongens en meisjes, mannen en vrouwen, jong en oud, dik en dun.
Er is ook weinig voor nodig om te kunnen kanovaren en de meesten hebben al snel de kano redelijk onder controle.

Wil je kennis maken met het kanovaren kom dan eens naar onze vaste clubavond op donderdag van 19.00 tot 21.00 uur tussen begin april en eind september (wel graag van te voren even bellen of mailen)
Naast de clubavonden worden er tochten op zaterdag of zondag georganiseerd.

Als je lid wilt worden stelt KV Phoenix één eis namelijk dat je moet kunnen zwemmen! Het blijft tenslotte een watersport en mocht je omgaan dan is het belangrijk dat je het hoofd boven water kunt houden en de wal kunt bereiken.
Het eerste jaar hoef je zelf geen kano te kopen maar mag je een kano van de vereniging gebruiken, maar uitsluitend op clubavonden en bij clubactiviteiten.

Voor de één is kanovaren een sport, voor de ander een vrijetijdsbesteding.
Kanoën is:
Enerverend bij het wildwatervaren;
Avontuurlijk bij het zeekajakvaren;
Bruisend bij het brandingvaren;
Rustgevend bij het recreatieve vlakwatervaren.

Maar in alle gevallen is het kanovaren spetterend sportief en milieu-vriendelijk. In een zelf te bepalen tempo en in een ontspannen sfeer glijdt men over het wateroppervlak, genietend van wat de natuur te bieden heeft.

Den Helder, Julianadorp en omgeving bieden daarvoor uitstekende mogelijkheden. De grachten, kanalen, vaarten, havens en de Boatex bieden ruime mogelijkheden om dicht bij huis onbekommerd van de natuur en rust op het water te genieten en met de verschillende kanoroutes zijn er genoeg tochten mogelijk.

Ook net buiten Den Helder zijn er mogelijkheden genoeg om met KV Phoenix op ontdekkingsreis te gaan. Denk bijvoorbeeld maar aan een tocht over het Amstel- of IJsselmeer, door de polders of door Alkmaar en Bergen.

Maar ook verder het land in zijn er plekken in overvloed waar je heerlijk kunt kanovaren en van de natuur genieten. Wat te denken van een kanotocht door de Biesbosch, de Weerribben of over de Friese meren.

Al onze activiteiten vinden in principe plaats op of vanuit het verenigingscomplex in Quelderduyn. Daar is ook een riant clubhuis gebouwd, dat is voorzien van een gezellige kantine, kleedkamers en toiletten.
Het terrein is voorzien van een goed toegankelijke aanlandingsplaats en een ruime kanoberging.[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Mijn vrienden / buddies


Copyright 2002-2018